Acumulatori NiZn

Dupa parerea mea sunt cei mai buni acumulatori. Am folosit cam orice tip de baterie sau acumulator insa acestia chiar m-au lasat surprins. Intr-un final au ajuns si in Romania.
Eu am primit pentru cateva zile 4 bucati R6 PowerGenix de la Acumulatori-NiZn.
In detaliile tehnice scrie ca au 1,6V dar verificand am ajuns la concluzia ca: incarcati au ~1,79V si descarcati 1,54V.

– Tensiune de lucru 1.6V
– Capacitate 2500 mWh
– 30% mai mult voltaj decat bateriile alcaline
– Incarcare rapida (2 x AA in 1.5 ore, 4 x AA in 4 ore)
– Reciclabil 100%

I-am folosit atat intr-un blitz extern cat si intr-o masina cu telecomanda. S-au comportat in ambele cazuri exceptional. Pusi intr-un blitz extern nu numai ca puteam folosi blitz-ul mult mai repede (aici ma refer la incarcarea lui) dar au si tinut mai mult. Cu 4 acumulatori NiZn am facut in jur de 600 de poze cu blitz-ul, ceea ce mi se pare destul de bine. Nu mai trebuie sa ma duc cu teancul de acumulatori sau baterii la vreun eveniment. Avand prin casa si o masina cu telecomanda m-am gandit sa fac si acolo un test, m-am jucat aproape 40 de minute cu ea si inca se mai tineau destul de bine. Oricum, sunt noi pe piata din Romania si nu costa chiar mult. Un set de 4 bucati cu incarcator costa 190 lei iar fara incarcator doar 70 lei.
Cat timp i-am avut am incercat prin mai multe metode sa-i incarc insa n-am reusit cu niciun aparat (de NiMH sau NiCD) din cele 4 pe care le detin. Deci, daca aveti de gand sa ii cumparati va trebui sa luati cu tot cu incarcator.

Cateva imagini cu acumulatorii NiZn:

DSC05139DSC05140DSC05142

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer