Concluzii WWDC 2012

Astazi a avut loc conferinta WWDC 2012 in care compania Apple si-a prezentat noile produse. Cu ocazia evenimentului, Tim Cook a oferit si cateva informatii despre utilizarea diferitelor servicii oferite de Apple.

Intrarea celor de la Apple pe scena a fost cat se poate de originala: scurtul monolog facut de Siri, barfele referitoare la Android OS si glumele facute pe marginea celorlalte sisteme de operare. Dupa ce asistenta Siri a incalzit putin atmosfera, Tim Cook a urcat pe scena si a dezvaluit ca, in AppStore se afla peste 650.000 de aplicatii , peste 30 de miliarde de descarcari si peste 400 de milioane de Apple ID-uri. Cifrele sunt uriase si din aceasta cauza clasifica App Store-ul pe primul loc ca fiind cel mai mare magazin de aplicatii sin intreaga lume.

Dupa cum stiti, in ultima perioada pe internet au aparut tot felul de zvonuri privind configuratiile noilor MacBook-uri.
Pe noile MacBook-uri Air vom gasi procesoare din seria Ivy Bridge la 2 GHz cu turbo boost la 3.2 GHz , USB 3.0, camera Facetime 720p si chip grafic modificat.

Pe langa MacBook-urile Air , compania Apple a lansat si MacBook-uri Pro cu noul ecran Retina Display. Noile modele vor fi la fel de subtiri ca si cele Air , design schimbat, putere de procesare mai mare avand procesoare quad core, placi video din gama Nvdia 650M GT, pana la 16 GB ram si 768GB spatiu disponibil pe SSD-uri.

Compania Apple a anuntat si noul iOS 6, disponibil chiar din aceasta noapte dezvoltatorilor in varianta beta.
Noul sistem va include nu mai putin de 200 de modificari fata de actualul iOS 5.

Cateva caracteristici principale ale noului sistem de operare iOS 6:

• Siri a fost invatata sa deschida aplicatii
• Local Search – o functie care vă va permite sa cautati diferite locatii oriunde in lume. Pana in acest moment puteati doar in SUA si Canada.
• Facetime si pe 3G.
• Sincronizare de tab-uri din Safari cu alte iDevice-uri sau Mac-uri
• Aplicatie Maps a fost si ea schimbata. Noile harti sunt ale companiei Apple, modul 3D , sistem turn-by-turn, si rulare chiar si in LockScreen.
• Functia “Do not disturb” va permite sa opriti, in timpul in care doriti sa nu fiti deranjat, toate notificarile.

Si multe altele .. Este mult de spus, Tim Cook a vorbit aproape 2 ore despre noile produse si servicii Apple.

PS: articolul acesta l-am scris de pe un IPhone, asa ca va recomand si voua sa incercati sa scrieti de pe un telefon la 1 noaptea un articol. Pai numai eu sa ma chinui ?

De o vreme incoace, apar tot mai multe aplicatii mobile care ne fac viata mai usoara. Chiar daca folosesc iOS, nu am cum sa nu recunosc ca cererea pentru aplicatii Android este mult mai mare.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer