Conduita preventiva si biciclista inconstienta

Se dau 2 doamne: una in masina, alta pe bicicleta. Amandoua risca la fel de mult prin actiunile lor. Asa se ajunge la accidentele cu raniti sau morti.
In orice caz, femeia de pe bicicleta este singura vinovata din punct de vedere legal. Ea trebuia sa se dea frumusel jos, sa se asigure si dupa sa traverseze, iar doamna din masina nu trebuia sa procedeze asa, chiar daca ea este acoperita legal insa nu stiu daca si moral. Putea face multe, de la a claxona si a o lasa in pace, pana la o frana brusca si o mica injuratura ­čÖé (daca se simte mai bine) dar nu la a da peste ea.
Hai sa luam cazul mai putin fericit in care, biciclista cadea si-si rupea o mana sau isi spargea capul. Soferita din filmulet avea sigur un drum la IML si de dat “cateva” declaratii.

Sper ca din acest filmulet sa invete atat copii si tinerii care merg cu bicicleta si cu rolele pe unde vor si cum vor, cat si soferii care ar trebui sa incetineasca la apropierea unei treceri de pietoni, mai ales ca acum este vacanta iar cei mici nu vor trece “chiar” pe trecere.


sursa

4 comments On Conduita preventiva si biciclista inconstienta

 • masina stationa, se vad rotile cum stau pe loc si pleaca ulterior, inainteaza 2m si loveste biticla ­čśë

 • Din filmulet nu se vede clar( cel putin eu ) ca masina stationa.

  In orice caz , soferita nu trebuia sa dea peste ea, indiferent ca plecase atunci sau avea ceva viteza.

 • Feldiorean Andrei

  Mai trebuia mentionat ca , doamna de pe bicicleta era OBLIGATA sa coboare de pe ea, sa se asigure iar mai apoi sa traverseze.

  Ps: atentie si la cei cu rolele sau cu trotinetele. In Ploiesti sunt destui care traverseaza fara sa se asigure si pe deasupra cu viteza.

  De acum incolo vor incepe unele probleme , copii sunt in vacanta iar educatir rutiera nu se mai face deloc.

 • 1. Biciclista sa se lase de sportul asta
  2. Soferita sa-si predea permisul

  Doar zic.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer