Cum sa ramai fara calculator dupa o pana de curent

Dimineata ma suna o prietena sa-mi spuna ca nu ii mai porneste calculatorul. Ma duc (evident) pana la ea (nu le are cu tehnologiile moderne si decid sa rezolv problema rapid, decat sa stau cu ea la telefon 2 ore si sa-i explic de n ori ce si cum sa faca).

In noaptea ce tocmai a trecut, la ea in cartier a avut loc o pana de curent si cum blocul ei este in apropierea unei statii electrice (parca asa se si numeste), cei de la Electrica s-au gandit sa le de-a mai mult curent, poate nu le ajunge, ca fura si ne-a Gicu de la 3 si Grigore de la 4 putin curent. ๐Ÿ™‚

Prima data m-am gandit sa nu fi cedat priza. Caut alta priza si o ocazia asta inlocuiesc si prelungitorul (care era vechi si rupt). Am scos calculatorul din priza, l-am mutat in alta, am schimbat cablu de alimentare si nimic. Din cand in cand se mai aprindea becul verde dar nimic.

Dupa multe negocieri cu calculatorul incapatanat, am renuntat la ideea de al mai porni. Scot, desfac si incep sa verific. Sursa era arsa, vreo 3 condensatori de pe placa de baza erau umflati, placa video si ea avea ceva semne.

Deci, ii trebuia alt calculator sau laptop.
Rapid imi spune ca are ceva bani si tot isi dorea ea un mic upgrade, un laptop bunicel. Sun la firma unde prestez servicii ๐Ÿ™‚ , aflu ce avem in stoc si ma duc sa-l iau.
In aproape 2 ore avea un laptop nou si functional.

Pe scurt: daca aveti calculatoare, iMac-uri sau alte lucruri de genul asta, va recomand sa folositi un UPS. Sunt destul de ieftine si isi merita banii, pe langa faptul ca, in caz ca pica curentul va tine device-urile pornite inca 5-10 minute, va salveaza si in cazuri de genul asta.

 

Calculator ars

1 comments On Cum sa ramai fara calculator dupa o pana de curent

  • Sau prelungitoarele cu protectie de tip surge supressor/arrestor sunt o varianta si mai ieftina si la fel de buna in cazul eventualelor supratensiuni. Eu am 4 de la Well din 2010, sunt faine ca au si muuulte prize.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer