DRPCIV.ro si minunatul lor site

Din seria: toate lucrurile trebuie sa se intample dimineata.

Nici bine nu suna alarma de trezire si deja lumea vrea sa vorbeasca cu mine. In pijama, inca adormit, ma indrept spre locul unde se prepara mancarea (mai exact in bucatarie). Acolo, minunata mea mama sta la o cafea cu o vecina. Nici nu apuc sa salut, ca deja, cele doua doamne ma bombardeaza cu intrebari. Una cu ce fac iar cealalta cu o rugaminte. Vecina, venita in vizita, la o ora putin cam devreme (pentru mine) ma intreaba daca o las sa foloseasca pentru cateva ore calculatorul meu, deoarece hard-ul ei isi daduse ultima suflare acum cateva zile si nu avea bani sa cumpere altul. Ii spun ok, neintreband-o ce vrea sa faca.

Ii explic ca singurul calculator cu windows din casa este laptopul, de care am si eu nevoie. A zis ca nu e o problema, ii trebuie doar un browser, pentru a mai face cateva teste pe drpciv.ro. Brusc si subit, si-a adus aminte ca ii expira dosarul de la scoala de soferi si trebuie sa sustina examenul teoretic saptamana aceasta.

Ii zic ok, deschid frumos Safari-ul de pe iMac, intru pe site si … surpriza: imi apare doar background-ul. In rest nu se intampla nimic. Dau un refresh, dau doua, poate poate se intampla ceva. Nimic.
Ok, daca cu Safari nu a vrut, incercam cu Firefox-ul (alt browser nu mai am, iar IE-ul pe OSx … sigur nu va exista vreodata). Deschid frumos Firefox-ul, intru pe site, se deschide, e in ordine, ma loghez cu contul meu si incerc sa sustin un examen. Dintr-o data un pop-up cu “este necesar browser-ul Internet Explorer”. SERIOS ???

Nu putem face un lucru bun de la inceput? Oare ce firma a facut superbul si minunatul portal/site sau ce mama dracului o fi? Cati bani s-au incasat? (#numazic). Inteleg, nu il optimizezi pentru toate browserele si pentru toate rezolutiile, dar fa-l dracului sa functioneze la toti, indiferent ca intra cu Chrome, Safari, Firefox. Si uite asa, vecina a trebuit sa amane, din nou, examenul teoretic.
PS: ramane intre noi: e antitalent la condus!

 

 

7 comments On DRPCIV.ro si minunatul lor site

 • o minte luminata a auzit ca IE e cel mai folosit si au platit extra ca sa-l optimize. Oricum statului ii e frica de geeksi cu mac, ca au revolurionat prea multe.

 • Rares Alexandrescu

  Sa moara toti, iar fima care le-a facut site-ul sa dea faliment. E inacceptabil ca in 2014 un site sa ruleze pe 2-3 versiuni de IE. Eu folosesc Linux ca sistem de operare principal, daca trebuia sa dau de permis ce faceam ?

 • nu stiati ca IE-ul este cel mai folosit browser de vreo 4-5 ani incoace? o sa-mi fac firma de programare web care o sa se axeze pe asa ceva. :))

 • @dani ma ocup de webdesign, ma angajezi ? 🙂 pot face design-ul in web page maker. :))

 • Nu ati auzit de cartea cu legislatia rutiera? Va invit sa faceti cunostinta cu ea… sau mai sunt si alte metode de a face rost de chestionarele lor exacte… 🙂

 • Salutare Bill ,

  Poti sa faci chestionare pe situl DRPCIV din orice browser … mai putin firefox, trebuie doar sa dai click dreapta si sa alegi sa deschizi chestionarul intr-un nou tab .

  Eu iti recomand Google Chrome , dar si pe Safari functioneaza … doar FireFox are o chichita cu javascriptul scris de cei de la DRPCIV .

  Alternativ poti sa intri la mine pe site 🙂 eu am colectat si verificat fiecare intrebare de pe drpciv.ro incepand cu acum 4 ani , pot sa vezi un demo pe youtube cauta ” urssur drpciv “.

  Spor la invatat !

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer