Erou la 12 ani: Copilul care a evitat un accident

Citeam astazi o stire despre un copil din SUA care a preluat controlul unui autobuz dupa ce soferul a lesinat. Culmea e ca baiatul in varsta de numai 12 ani a reusit sa redreseze autovehiculul chiar in momentul in care se indrepta spre o biserica. In tot acest timp, un alt coleg i-a acordat soferului primul ajutor facandu-i chiar un masaj cardiac. Restul elevilor nu au stat cu mana-n san ci au sunat la 911 (serviciul de urgenta echivalent cu 112 in Romania).

Totusi sunt putin nedumerit. De ce ai au fost pregatiti pentru asemenea evenimente si cumva s-au putut descurca SINGURI, iar in Romania nu se face nici macar educatie rutiera nici instruire in caz de cutremur / incediu, sau orice alt eveniment grav. Chiar si in cazul unui accident rutier, multi dintre soferii actuali nu sunt in stare sa acorde primul ajutor.

De ce? De ce noi suntem mai prejos decat ei ? E chiar atat de greu sa vorbesti despre lucruri care se pot intampla in orice clipa ?
Bravo lor ca au niste oameni care i-au putut instrui pentru asemenea situatii.

3 comments On Erou la 12 ani: Copilul care a evitat un accident

  • Noi nu vrem sa ii educam, noi vrem sa-i facem cat mai prosti. Si ce daca mor cativa ? Nu conteaza cine e de vina pe strada, oricum tot soferul cade de prost.

    • Da … dar daca ala sare in fata sau nu se asigura de ce dracu sa cada soferul ? Mai nou vad ca se suspenda permise in Valcea ca ai vrut sa ocolosesti o masina stationata neregulamentar, dar asta e partea a 2….

  • bravo lui. la noi partea cu sudpendatul permiselor e adevarat. ce sa-i faci asta e tara in care traim

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer