Este mancarea bio mai buna pentru organism?

Daca incerci sa mananci sanatos, ai aflat ca acest lucru implica consumarea de fructe, legume, cereale integrale si proteine. Insa atunci cand te misti printre rafturile magazinelor, cautand cele mai proaspete produse, carnuri si lactate, iti dai seama ca mai ai o optiune la dispozitie: ar trebui sa cauti produsele alimentare bio? Despre aceasta mancare se spune ca ar fi mai sigura, cu mai multi nutrienti, ba chiar si cu un gust mai bun decat cea obisnuita. O varietate mare de produse alimentare bio gasesti la Selgros Iasi – pune pret pe sanatatea ta si a celor din familia ta!

20140710-084140-31300784.jpg

Mai mult decat atat, se spune despre aceasta alimentatie organica ca ar fi mai putin daunatoare mediului inconjurator si animalelor (datorita modului in care e obtinuta, prelucrata etc). Tot mai multi cumparatori, chiar si din tara noastra, se conving de beneficiile acestor produse. Chiar daca alimentele organice costa de obicei mai mult, vanzarile din acest segment sunt pe val. In SUA, asociatiile de profil, orientate spre promovarea produselor bio, au aratat cum dupa anii 1990 au avut cresteri de 20%, ale consumului, per an! De asemenea, cantitati tot mai mari de teren agricol sunt alocate cresterii organice.

Insa nu tot ce e natural este automat si bio sau organic. De exemplu, un suc natural poate sa aiba in componenta 100% produse naturale – fructe si apa. Insa pentru a dovedi ca e organic, el trebuie sa dovedeasca ca ingredientele sau au fost produse fara folosirea unor substante sintetice; mai mult de atat, ca nu au aditivi chimice. Majoritatea cercetatorilor sunt de acord cu faptul urmator: cu cat un produs e crescut intr-un mod natural, cu cat este expus la mai putine chimicale, cu atat e mai bun pentru sanatatea noastra, ca oameni. Tocmai din acest motiv numarul oamenilor care prefera sa consume aceste produse alimentare bio, pentru a se feri de orice risc, creste de la zi la zi. Mai mult decat un simplu proces de achizitie, acest lucru a devenit asemeni unei miscari, ce ii implica cu adevarat pe oameni – ajutandu-i sa se informeze mai atent la ce consuma, determinandu-i sa isi dedice timpul si resursele pentru a consuma mancare cu adevarat sanatoasa.

Pentru o gama variata de asemenea produse alimentare bio, acceseaza oferta Selgros Iasi. Vei gasi aici alimente precum: sucuri, branzeturi, produse vegetale, lactate, alimente fara gluten sau lactoza. Alege sa investesti in sanatatea ta si a familiei tale.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer