Povestea unui IPhone … cu final fericit

 

photo 2Într-un sfârșit pot zice că am un IPhone perfect funcțional. Dar hai să vă povestesc ce s-a întâmplat defapt.

Acum vreo 2 săptămâni, pe ecranul 4S-ului meu, într-un colţ apărea din când în când o pată galbenă (aşa cât o unghie). Respectiva bulină galbenă îşi făcea simţită prezenţa doar atunci când telefonul începea să se încălzească din diferite motive: jocuri, navigare pe internet, filmare, etc …

Imediat, m-am dus cu IPhone-ul în garanţie la Orange, el fiind achiziţionat în ianurie 2012. Ştiam că Apple înlocuieşte orice telefon cu probleme hardware aşa că am zis să profit de această ocazie. Însă, citind pe net era foarte posibil să primesc un IPhone 4S Refurbished, ceea ce nu îmi prea convenea.

Am făcut rapid un backup şi m-am dus într-un OrangeShop din Braşov. Acolo, un angajat foarte de treabă, îmi spune că a mai întâlnit astfel de probleme şi că am două soluţii: ori îmi las telefonul şi mă contactează ei când soseşte noul telefon, ori păstrez IPhone-ul încă 3-4 zile şi când vine noul telefon achit 20 lei (o taxă de urgentare, sau ceva de genul acesta) şi mi-l schimbă pe loc. Bineînţeles, am ales din start a doua variantă. Toată acţiunea de la Orange se întâmplă într-o luni. Joi dimineaţă mă sună tipul de la garanţii că a sosit noul IPhone şi mă pot duce să-l ridic. În maxim 20 de minute aveam un IPhone 4S nou nouţ.

Imediat ce am ajuns acasă în ziua respectivă, am pus telefonul la sincronizat. Toate bune şi frumoase până când a început să mi se restarteze singur. L-am mai lăsat aşa încă o zi, am zis că poate îşi revine, dar degeaba.

Şterg iar totul de pe el, dar de această dată fac un restore cu un backup puţin mai vechi (2-3 zile în urmă), gândindu-mă că cine ştie ce s-o fi întâmplat cu respectivul backup. După nici 2 ore, noul IPhone îşi pierdea semnalul din ce în ce mai des şi se restarta fără vreun motiv anume.

Într-un final, fac din nou un backup şi încerc şi ultima soluţie posibilă: resetez tot telefonul şi îmi copiez doar contactele ( cu PhoneCopy din AppStore). Astăzi, după aproape o săptămână pot spune că funcţionează în parametri normali. O să văd zilele următoare cum fac restore la backup-ul ăla ce îl aveam. Aplicaţiile şi jocurile le pot instala fără probleme direct din AppStore dar salvările ….. ? Sad smile

Per total, am fost mulțumit de cum s-au desfășurat lucrurile la Orange chiar daca, la început aveam mici rețineri.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer