Reţelele Wifi şi pericolele lor

Pentru astazi m-am gandit sa schimbam putin subiectul si sa trecem la lucruri mai serioase. Voi incerca sa discut despre pericolele la care va expuneti in momentul in care va conectati la o retea WiFi publica.

wi-fi

O retea WiFi neprotejata permite cu usurinta interceptarea traficului, respectiv a datelor ce trec prin ea. Asta nu ar fi nimic, daca utilizatorul ar intra pe YB sau ar cauta o informatie in Google. Problema se pune in cazul datelor de autentificare in conturile de online banking sau de email-uri. Nu voi vorbi despre cum puteti intercepta traficul dar in schimb va spun cum va puteti feri de aceste probleme.

Pe iOS exista deja o aplicatie numita Hotspot Shield VPN care va cripteaza tot traficul efectuat. In plus, soft-ul va protejeaza si identitatea pe internet, asa incat va va schimba IP-ul retelei unde sunteti conectat.Dupa instalare, puteti seta daca doriti conectare automata sau manuala. Asta inseamna ca, daca intrati in orice aplicatie care necesita internet, automat si Hotspot VPN va porni in background si va va cripta traficul. Astfel un atacator nu mai poate intercepta traficul facut de voi intr-o retea WiFi publica.

Pe langa aplicatia mai sus mentionata, puteti folosi si criptarea SSL. Multe site-uri ofera acest tip de securitate doar ca, pentru a folosi acest tip de criptare trebuie sa adaugati in link-ul site-ului https://.

Pe Android exista deja o solutie numita Android VPN. Personal, nu am testat-o si nu pot spune ce ofera.

 

IMG_0719IMG_0718

1 comments On Reţelele Wifi şi pericolele lor

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer