Sa n-aud de Windows 8 !

windows-8De cateva zile incoace, aud in grupul de prieteni si cunoscuti ca si-au instalat Windows 8 si ca e nemaipomenit, fantastic, mega-smecher. Unii dintre ei si-au cumparat deja licenta, altii asteapta sa vina Mos Craciun cu una.

In orice caz, am instalat si eu Windows 8 imediat dupa ce a aparut (pe torrenti, bineinteles). Sincer, m-a cam dezamagit acest super-mega OS. Se stie deja cu ce a venit nou noul OS al celor de la Microsoft:
– noua interfata Metro (sau cum dracu ii zice)
– limba romana
– un nou Internet Explorer
– performante mai bune
– etc ..

Insa pentru unii (eu si multi altii), probleme nu au disparut. In marea majoritate a timpului lucrez pe 2 monitoare si nu stiu cum se intampla dar exact cand apas tasta ‘enter’ sau ‘space’ atunci se gaseste cateo aplicatie sa-mi deschida cateo notificare de restart sau orice alta notificare pe care nu vroiam sa o vad in momentul acela.

Ce am mai descoperit:
– nu se poate seta pe ce monitor sa apara noul meniu de START. Daca il muti manual, o sa tina minte FIX pana la primul restart.
– Win + ENTER deschide naratorul si in cele 5-6 ore de folosinta nu am gasit vreo setare prin care sa dezactivez aceasta functie.
– Ribbon din Explorer a ramas la fel de prost ca pana acum
– Butoanele de sleep/restart/shutdown sunt foarte bine ascunse. Mai repede il scoti din priza.
– Skype app este o mare prostie. Trebuie sa apesi nu stiu cate click-uri, butoane ca sa reusesti sa faci ceea ce ti-ai dorit. Deci, praf.

Per total, am fost dezamagit de acest Windows 8. Nu mi-a placut si nici nu cred ca o sa-mi mai placa. Ca tot veni vorba, in curand o sa trec pe OS X si am terminat-o definitiv cu OS celor de la Microsoft.

[foto]

2 comments On Sa n-aud de Windows 8 !

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer