In acest articol vreau sa va prezint cateva sfaturi si idei in ceea ce priveste achizitionarea unui nou domeniu.
Unde inregistrati domeniul?
Pai, in primul rand evitati asa zisele firme ‘fantoma’ pentru ca, pe moment v-ar surude pretul mai mic al unui domeniu insa in timp poate veti regreta. Se poate intampla ca respectiva firma sa se desfiinteze, din foarte multe motive iar cand vreti sa prelungiti domeniul, nu veti mai putea, pe scurt, domeniul acela va fi pierdut (doar domeniile cu extensia .ro le puteti cumpara pe viata). Eu recomand ActiveHost.ro si NCSS.ro
Cum aleg numele unui domeniu?
Trebuie sa alegeti un nume relevant continutului care o sa existe pe site-ul dvs. Nu puteti alege servetele-fine-albe si site-ul sa vanda alimente. Numele trebuie sa fie cat mai usor de retinut pentru orice vizitator sau posibil client. Nu adaugati tot felul de liniute (-) sau multe caractere. El trebuie sa fie scurt si cuprinzator.
De unde stiu eu extensia potrivita pentru domeniul meu de activitate?
Daca doriti sa aveti o afacere in Romania (sau un site axat pentru rromani), ar fi indicat ca extensia sa fie .ro , cu atat mai mult daca site-ul este numai in limba romana.
Puteti alege la fel de bine si .net, .org sau .info dar asta depinzand foarte mult de continutul site-ului si de nisa.
Promovarea. Unde si cand?
Am vrut sa mentionez mai sus acest lucru dar m-am gandit sa nu le amestec.
Google-ul in ultima perioada a facut un pic de ordine cu toate site-urile indexate. Prioritatea intre 2 domenii cu continut apropiat (in engleza, dar original) dar cu extensii diferite (.ro si .com) cade mai mult pe cel cu extensia .com . Pentru domenii regionale (asa cum este si .ro) algoritmul este putin modificat iar urcarea in prima pagina se face diferit. De aceea, indicat ar fi sa nu luati un domeniu .com daca site-ul va fi doar in romana si axat doar pe o parte dintre romani.
In urmatorul articol o sa vorbesc despre firmele de hosting si la ce caracteristici trebuie sa va uitati atunci cand doriti sa cumparati un pachet de hosting.