Tinerii de peste 16 ani ar putea sa conduca autovehicule

Citeam pe undeva ca deputatul Petru Movila a propus un proiect prin care tinerii de peste 16 ani ar putea sa conduca autovehicule. In momentul actual, cei care au varsta de peste 16 ani au voie sa conduca mopede sau motociclete de pana in 49cm cubi cu viteza maxima de 45km/h.

Daca va uitati putin la stiri o sa vedeti zilnic zeci de accidente soldate cu morti sau cu multi raniti grav si toate din cauza inconstientei la volan. Oare ce s-ar intampla cand acesti tineri, de peste 16 ani se vor urca la volanul unui autovehicul fie el si cu motor de 1000cm cubi? Nici la 18 ani multi dintre tinerii care au terminat o scoala de soferi si au obtinut permisul de conducere nu realizeaza ce se intampla in cazul unui impact cu un alt autovehicul la o viteza de 30-35km/h. Si atunci ce sa mai zic de cei de 16 ani…

Bun, proiectul mai zice ca in dreapta trebuie sa stea cineva care are experienta la volan si toata responsabilitatea o sa cada pe el.
In primul rand, ala din dreapta, indiferent cata experienta are, mai mult decat sa traga de volan nu are ce sa faca avand in vedere ca nu o sa aiba pedale si mai mult ca sigur nu o sa fie la fel de atent ca atunci cand conduce. Deci …

In al doilea rand, daca in dreapta o sa fie un sofer care nu a condus de X ani, ca de exemplu maicamea care are permis din 91 si a condus fix de 2 ori. Sau un mos la 70 de ani care nu mai aude si nu mai vede bine. Ala ce sa faca? Sau unu in toate facultatile mintale dar baut.

Si asa sunt multi nebuni pe soselele din Romania, asta ne-ar mai trebui sa mai avem o grija in plus.

sofer

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer